ROLADKI W SOSIE POMIDOROWYM

5 sznycli z indyka
sól
 pieprz czarny mielony

Farsz
150 pieczarek
100 g cebuli
1 duży ogórek konserwowy
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka stołowa masła klarowanego

Sos 
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Roladki schabowe w sosie pomidorowym
250 ml wody

Zaczęłam od farszu. Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w paski. W paski pokroiłam również ogórka konserwowego, a cebulę sparzyłam wrzątkiem i posiekałam. Wszystko przez 10 minut smażyłam na maśle klarowanym na patelni ustawionej na najmniejszym palniku kuchenki gazowej, odstawiłam do przestygnięcia i posypałam natką pietruszki.

Sznycle umyłam, cienko rozbiłam, z obu stron posypałam solą i pieprzem. Na każdym sznyclu położyłam po łyżce farszu, zawinęłam i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu.

Sos pomidorowy zrobiłam z torebki – Pomysł na… Roladki schabowe w sosie pomidorowym. Zawartość torebki wymieszałam z 250 ml wody, wlałam do naczynia żaroodpornego z roladkami i wstawiłam na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180° C.


Smacznego!