SAŁATKA ZIEMNIACZANA 2 - DLA ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ

300 g ziemniaków
200 g pomidorów
1/2 białej części pora

Sos:
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1 łyżka stołowa majeranku
         Oliwę z oliwek wlałam do małego słoiczka, dodałam pieprz i majeranek, słoiczek zakręciłam i mocno wstrząsnęłam, by wymieszać składniki.
Ziemniaki ugotowałam w łupinach, jak do tradycyjnej sałatki jarzynowej, a gdy wystygły, pokroiłam je w kostkę. Pomidora sparzyłam wrzątkiem i po usunięciu gniazd nasiennych również pokroiłam w kostkę. Por pokroiłam w ćwierćplasterki. Wszystkie warzywa wymieszałam z przyprawioną oliwą z oliwek. 
Smacznego!