SMAŻONY RYŻ PO CHIŃSKU

400 g piersi z kurczaka
100 g ryżu (jedna torebka)
5 cm białej części pora
2 marchewki
50 ml wody + woda do gotowania ryżu
20 łyżki stołowe (20 ml) oliwy z oliwek
1 opakowanie Fix Knorr - Smażony ryż po chińsku

Ryż ugotowałam według przepisu podanego na opakowaniu, czyli torebkę ryżu wrzuciłam do osolonego wrzątku i gotowałam na małym gazie przez 15 minut.
Pierś z kurczaka i warzywa umyłam i pokroiłam w paseczki.
Mięso smażyłam przez 10 minut na rozgrzanej oliwie z oliwek na najmniejszym palniku kuchenki gazowej, następnie dodałam do niego warzywa, a po kolejnych 10 minutach rozmieszany z wodą Fix Knorr i dusiłam wszystko jeszcze przez 15 minut, po czym wymieszałam z ryżem.
Smacznego!