RATATUJ (RATATOUILLE) Z MIĘSEM MIELONYM

250 g mięsa mielonego z szynki
1 cukinia (300 g)
1
papryka czerwona (200 g)
2 pomidory (200 g)
100 g żółtego sera
200 ml wody
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Ratatuj z mięsem mielonym
olej

         Cukinię obrałam (jeśli młoda, to obierać nie trzeba), paprykę i pomidory umyłam i pokroiłam w kostkę. Na głębokiej patelni w niewielkiej ilości oleju podsmażyłam mięso, następnie dołożyłam do niego cukinię i paprykę i smażyłam wszystko przez 5 minut. Pomysł na… połączyłam z 200 ml wody, dodałam do mięsa z warzywami i gotowałam kolejne 5 minut. Zawartość patelni przelałam do naczynia żaroodpornego, wymieszałam z pomidorami i posypałam żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, a następnie przez 20 minut zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 200 ºC. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty i czarnej rzodkwi.

Smacznego!

Brak komentarzy: