KOLOROWA SAŁATKA OBIADOWA Z SOSEM VINAIGRETTE (WINEGRET)

1 długi ogórek
1 pomidor

250 g żółtej papryki
2 garści rukoli
6 rzodkiewek
Sos vinaigrette (winegret):
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki soku pomarańczowego Tarczyn
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego mielonego

Zaczęłam od sosu vinaigrette (winegret), którego wszystkie składniki wymieszałam w słoiczku i odstawiłam, żeby się przegryzły.
Rukolę opłukałam, osuszyłam i podarłam na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa umyłam, pokroiłam w kostkę i doprawiłam do smaku pieprzem i solą. Przed samym podaniem sałatkę polałam przygotowanym wcześniej sosem winegret.
Smacznego!

Brak komentarzy: