CHRUPIĄCE KĄSKI Z INDYKA Z SOSEM CZOSNKOWYM

1 opakowanie Winiary Pomysł na… Chrupiące kąski klasyczne
  500 g mięsa gulaszowego z fileta z indyka

1 jajo
100 g majonezu Jogo Majo Winiary
50 g jogurtu naturalnego
pieprz czarny mielony
sól

Mięso umyłam, lekko posoliłam i posypałam pieprzem, obtoczyłam w roztrzepanym jajku i panierce z Pomysłu na… Kratkę do grillowania nasmarowałam oliwą z oliwek, ułożyłam na niej kąski i przez 20 minut piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 ºC. Torebkowy sos czosnkowy wymieszałam z majonezem i jogurtem naturalnym.
Kąski podałam z ziemniakami i kolorową sałatką obiadową z sosem winegret.
Smacznego!

Brak komentarzy: