PENNE PIKANTNE

300 g ugotowanego makaronu penne (rurki)
250 g mielonego mięsa z indyka
1 papryka czerwona (250 g)
200 g pomidorów
1 łyżka stołowa suszonej bazylii
2 (20 g) łyżki stołowe oliwy z oliwek
250 ml wody
1 opakowanie Lubella Danie z pomysłem Penne pikantne

Mielone z indyka przez 10 minut podsmażałam na łyżce oliwy w garnku ustawionym na najmniejszym palniku kuchenki gazowej.

Paprykę i pomidory, po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroiłam w kostkę, dodałam do mięsa i podsmażałam przez kolejne 10 minut.

Zawartość opakowania Lubella danie z pomysłem wymieszałam z wodą, oliwą i suszoną bazylią i wlałam do mięsa i warzyw. Gotowałam wszystko razem przez minutę, a następnie wymieszałam z makaronem.

Smacznego!