KOKARDKI A LA CARBONARA Z BROKUŁEM I SZYNKĄ WĘDZONĄ

350 g ugotowanego makaronu kokardki
1 brokuł
50 g szynki wędzonej
pęczek szczypioru
4 pomidorki koktajlowe
100 ml śmietany 18%
150 ml wody
1 opakowanie Lubella Danie z pomysłem Kokardki carbonara

Brokuł umyłam, podzieliłam na różyczki i wrzuciłam na 20 minut do osolonej wrzącej wody. Gotowałam bez przykrycia.

Połączyłam wodę ze śmietaną i wymieszałam je z zawartością opakowania Lubella danie z pomysłem. Całość gotowałam przez minutę mieszając, a następnie dodałam pokrojoną w kostkę szynkę wędzoną i gotowałam wszystko przez kolejną minutę, po czym dodałam brokuł.

Makaron nałożyłam na talerze, polałam sosem z szynką i brokułem i przyozdobiłam pociętymi na ćwiartki pomidorkami i posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!