GOTOWANA ŚMIETANKA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

250 ml mleka 0,5%
250 ml śmietanki 30%
50 ml gorącej wody
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Panna Cotta z sosem truskawkowym

Zawartość większej saszetki Pomysłu na… wymieszałam ze śmietanką i dodałam do zagotowanego mleka, po czym cały czas mieszając zagotowałam całość. Gotowy krem przelałam do 3 filiżanek (w przepisie są 4, widocznie mniejsze od moich) i po przestygnięciu wstawiłam na 2 godziny do lodówki.
Zawartość mniejszej torebki, czyli sos truskawkowy, wymieszałam z gorącą wodą, a gdy przestygła również wstawiłam ją do lodówki.
Filiżanki ze stężałym kremem kilkukrotnie wkładałam na 10 sekund i dłużej do wrzątku, ale deser i tak nie chciał z nich wyjść, więc polałam go po wierzchu sosem i zjedliśmy go prosto z filiżanek.
Smacznego!