KANAPKOWA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI

Na podstawie przepisu ze strony krakowskiego Centrum Leczenia Otyłości

Pasta:
1/2 puszki czerwonej fasoli (120 g)
1 ząbek czosnku
1 jajo
2 łyżki stołowe ulubionego keczupu
1 łyżeczka musztardy Dijon
szczypta soli
szczypta pieprzu czarnego mielonego
szczypta curry

Opcjonalnie:
1/2 czerwonej cebuli
1/4 czerwonej papryki
1 łyżka stołowa (10 g) oliwy z oliwek

Jajko ugotowałam na twardo, a gdy przestygło zmiksowałam blenderem na gładką masę razem z pozostałymi składnikami pasty.
Cebulę posiekałam, a paprykę pokroiłam w cienkie paski i podsmażyłam na oliwie z oliwek. Gdy przestygły ułożyłam na wierzchu posmarowanych pastą kanapek.
Smacznego!
PS. Wygląda paskudnie, ale smakuje cudnie J