RURKI Z POMIDORKAMI I OLIWKAMI

300 g piersi indyka
200 g pomidorków cherry
3 łyżki czarnych oliwek
natka pietruszki 
1 łyżka (10 g) oliwy z oliwek
500 ml gorącej wody
1 opakowanie Lubella Danie z Patelni - Pikantne rurki 

Pierś  indyka pokroiłam w dużą kostkę, a pomidorki i oliwki na ćwiartki.

Pierś przez 10 minut smażyłam na oliwie na patelni ustawionej na najmniejszym palniku kuchenki gazowej, następnie dodałam do niej pomidorki i smażyłam razem przez kolejne 10 minut. Po tym czasie dodałam makaron i mieszankę z opakowania Lubella Danie z Patelni, zalałam wszystko wrzątkiem, wymieszałam, a po kolejnych 10 minutach dodałam oliwki  i wszystko razem gotowałam do miękkości makaronu.

Przed podaniem posypałam posiekaną natką pietruszki.


Smacznego!