WIEJSKA PRZECIERANA Z KASZĄ/GRZANKAMI RAZOWYMI

2 litry wody + woda do gotowania kaszy
2 kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr
700 g ziemniaków
100 g (1 torebka) ulubionej kaszy
1 opakowanie mrożonej Zupy wiejskiej z boczkiem Hortex
sól

We wrzącej wodzie rozpuściłam 2 kostki rosołowe, a następnie dodałam Zupę wiejską z boczkiem z Hortexu, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz sól.

Gdy zupa wystygła, odcedziłam od niej warzywa, przetarłam je przez sitko i wymieszałam z wywarem.

Kaszę ugotowałam według przepisu podanego na opakowaniu. Po odcedzeniu i przestygnięciu tuż przed podaniem wyłożyłam ją na 2 talerze i zalałam zupą.

Zupę tę można również podać z grzankami z chleba razowego.

Smacznego!