SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZARNYMI OLIWKAMI, FETĄ I SOSEM VINAIGRETTE (WINEGRET)




100 g sałaty lodowej
3 łyżki stołowe czerwonej fasoli z puszki
1 papryka czerwona
20 czarnych oliwek
100 g sera (typu) feta  
1 łyżka stołowa słonecznika 

Sos vinaigrette (winegret):
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 łyżka stołowa soku z cytryny
1 łyżeczka ulubionej musztardy
szczypta soli
szczypta mielonego czarnego pieprzu 

Paprykę i sałatę umyłam. Paprykę i fetę pokroiłam w kostkę, oliwki na ćwiartki, a sałatę posiekałam. Słonecznik uprażyłam na patelni. Wszystkie składniki wymieszałam, a tuż przed podaniem polałam sosem winegret. Podałam z chrupkim pieczywem.


Smacznego!