INDYK CURRY Z WARZYWAMI


250 g piersi z indyka
200 g czerwonej papryki
100 g marchwi
1 łyżka stołowa (10 ml) oliwy z oliwek
1 opakowanie Winiary Pomysł Na... - Makaronowa Patelnia - Kurczak curry z warzywami

Pierś z indyka opłukałam zimną wodą i pokroiłam w paski. Warzywa sparzyłam wrzątkiem i pokroiłam w paski o wymiarach 3x0,5 cm.
W garnku ustawionym na najmniejszym palniku kuchenki gazowej, na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek przez 10 minut smażyłam mięso. Następnie dodałam do niego warzywa i smażyłam wszystko przez kolejne 10 minut.
Zawartość torebki Winiary Pomysł Na... wymieszałam z 300 ml wody i wlałam do garnka z mięsem i warzywami i wymieszałam.
Gdy woda zagotowała się dodałam makaron z opakowania Winiary... i mieszając gotowałam do momentu wyparowania wody.
Smacznego!