KURCZAK CURRY

200 g piersi z kurczaka
100 g cebuli
2 łyżki stołowe (20 g) oliwy z oliwek
szczypta imbiru
1 ząbek czosnku
2 łyżki stołowe wiórków kokosowych
2 łyżki stołowe keczupu pikantnego
50 ml jogurtu naturalnego
1 opakowanie Knorr Nudle z patelni - curry


Pierś z kurczaka i cebulę pokroiłam w bardzo cienkie paseczki i przez 10 minut smażyłam na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni ustawionej na najmniejszym palniku kuchenki gazowej.
Po tym czasie dodałam imbir, wiórki kokosowe, keczup i pokrojony drobno czosnek.
Zawartość małej torebki Knorr Nudle z patelni rozprowadziłam w 250 ml to i wraz z makaronem z opakowania Knorr... dodałam do mięsa. Mieszając gotowałam aż kluski zmiękły, a woda wyparowała. Pod koniec  gotowania dodałam jogurt.
Smacznego!