SEROWY GARNEK


250 g mięsa mielonego z indyka
150 ml śmietanki 30%
150 g pełnoziarnistego makaronu świderki
100 g pora
100 g pieczarek
500 ml wody
1 opakowanie Winiary Pomysł na... Serowy garnek
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Mielone z indyka przyprawiłam pieprzem i solą i przez 10 minut podsmażałam na oliwie.
Pieczarki i por umyłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do mięsa i wszystko razem smażyłam kolejne 10 minut.
Zawartość opakowania Winiary Pomysł na... Serowy garnek z 500 ml wody i 150 ml śmietanki, dodałam surowy makaron i wszystko razem wlałam do mięsa i warzyw i gotowałam pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu zdjęłam pokrywkę i mieszając gotowałam jeszcze przez 10 minut.
Smacznego!