CHŁOPSKI GARNEK

1 opakowanie Winiary Pomysł na… Chłopski garnek
  350 g kiełbasy podlaskiej

400 g ziemniaków
200 g kapusty białej cukrowej
1 papryka czerwona (250 g)
400 ml wody
3 łyżki stołowe oleju

Kiełbasę przekroiłam wzdłuż, a następnie w plasterki i wrzuciłam na rozgrzany na głębokiej patelni olej. Po pięciu minutach do kiełbasy dodałam pokrojoną w drobną kostkę paprykę, a po kolejnych pięciu poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko to zalałam rozrobionym w 400 ml wody Pomysłem na..., zagotowałam i mieszając od czasu do czasu  dusiłam pod przykryciem do miękkości ziemniaków, czyli 20-25 minut.

Przyprawiać nie trzeba.
Smacznego!

PS. Według tego, co na torebce podają, miały wyjść 4 porcje - mi wyszły 3.

Brak komentarzy: