FILETY Z MINTAJA ZAPIEKANE Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ

1 opakowanie Winiary Pomysł na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
  2 mrożone kostki z fileta z mintaja
(200 g)
180 g jogurtu naturalnego
70 ml wody
200 g mrożonych brokułów
 1 papryka zielona
(200 g)

 1 papryka żółta (200 g)
100 g cebuli
pieprz czarny mielony
sól

Papryki i cebulę sparzyłam gorącą wodą, a następnie pokroiłam w cienkie paski i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Kostki z mintaja rozmroziłam, opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, doprawiłam solą i pieprzem i ułożyłam na warzywach

Pomysł na… rozrobiłam z wodą i jogurtem naturalnym, zagotowałam i polałam nim warzywa i rybę. Całość piekłam przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 ºC. 
Podałam z ziemniakami.
Smacznego!

PS. Wyszło mi trochę mało sosu, więc następnym razem zrobię go z dwóch torebek Pomysłu na...

Brak komentarzy: