PULPECIKI Z NIESPODZIANKĄ

300 g mięsa mielonego z szynki
80 g sera pleśniowego
100 ml jogurtu naturalnego
60 + 150 ml wody
50 g startej mozzarelli
sól
pieprz czarny mielony
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Pulpeciki w sosie pomidorowo-śmietanowym
1/2 opakowania Winiary Pomysł na… Kotlety mielone

Pół opakowania Pomysłu na… Kotlety mielone połączyłam z 60 ml wody, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 3 minuty, a następnie połączyłam z lekko osolonym i posypanym pieprzem mięsem mielonym. Uformowałam 4 pulpety (można zrobić 8 mniejszych), a w środek każdego z nich włożyłam kawałek sera pleśniowego.

Pomysł na… Pulpeciki w sosie pomidorowo-śmietanowym wymieszałam z 100 ml jogurtu naturalnego i 150 ml wody i polałam nim ułożone w naczyniu żaroodpornym pulpety,  które następnie posypałam po wierzchu startą mozzarellą.

Całość zapiekałam przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ºC. Podałam z ryżem.

Smacznego!