GULASZ WEGETARIAŃSKI

100 g parówek sojowych
100 g cebuli
100 g papryki czerwonej
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa (50 g) koncentratu pomidorowego
250 ml wody
1 łyżka stołowa majeranku
pieprz czarny mielony
2 łyżki stołowe (20 ml) oliwy z oliwek
1 opakowanie Knorr Nudle z patelni - gulasz

Parówki pokroiłam w kostkę, a paprykę i cebulę w cienkie paski. Wszystko razem przez 5 minut smażyłam na oliwie z oliwek na patelni ustawionej na najmniejszym palniku kuchenki gazowej.
Zawartość mniejszej saszetki Knorr... wraz z koncentratem pomidorowym rozprowadziłam w 250 ml wody, wlałam na patelnię i dodałam makaron. Mieszając gotowałam wszystko przez 10 minut do miękkości makaronu i odparowania wody. Przed podaniem doprawiłam gulasz pieprzem i majerankiem.
Smacznego!