KAPUSTA Z GRZYBAMI

1 kg kiszonej kapusty 
 10 grzybów suszonych
200 g cebuli
1 litr wody
2 łyżki stołowe (20 g) oliwy z oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Grzyby przez godzinę moczyłam w szklance wody, po czym w tej samej wodzie ugotowałam je, a po przestudzeniu pokroiłam je w paski i wraz z drobno posiekaną cebulą podsmażyłam na oliwie z oliwek.
Kapustę zalałam 3 szklankami wody i zagotowałam pod przykryciem. Gdy zagotowała się zdjęłam pokrywkę i jeszcze przez 20 minut gotowałam ją na małym gazie, a następnie dodałam do niej podsmażone wcześniej grzyby z cebulą i wszystko razem gotowałam przez 45 minut, po czym doprawiłam pieprzem i solą.
Tak przygotowaną kapustę z grzybami wykorzystałam do łazanek i krokietów.
Smacznego!