SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ W ZAPRAWIE POMIDOROWO-MUSZTARDOWEJ Z DODATKIEM CZERWONEJ PAPRYKI

 250 g kapusty białej cukrowej
2 pomidory (200 g)
1 papryka czerwona (200 g)
 1 łyżka stołowa musztardy sarepskiej (20 g)
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek (30 g)
sól
pieprz czarny mielony
kwasek cytrynowy

Kapustę, pomidory i paprykę umyłam i  rozdrobniłam za pomocą siekającej przystawki do blendera (z pomidorów i papryki wyszedł przecier, więc następnym razem drobno pokroję je nożem) i wymieszałam dodając łyżkę kwasku cytrynowego. Musztardę roztarłam z olejem, solą i pieprzem, dodałam do rozdrobnionych warzyw, po czym wszystko razem wymieszałam. 

Smacznego!

Brak komentarzy: