KOTLETY MIELONE Z INDYKA W PANIERCE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

450 g mięsa mielonego z indyka
125 ml letniej wody
1 jajo
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Kotlety mielone
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Chrupiące kąski czosnkowo-ziołowe
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
 
olej do smażenia

Pomysł na… Kotlety mielone rozprowadziłam w 125 ml letniej wody i odstawiłam na 3 minuty, po czym wymieszałam z mięsem mielonym z indyka, do którego dodałam jajko, sól i pieprz. Uformowałam 10 małych kotlecików (mielone z indyka jest dość rzadkie i większe kotlety byłoby trudno przekładać na patelni, ale można zagęścić je dodając bułkę tartą) i panierowałam je w panierce z Pomysłu na… Chrupiące kąski czosnkowo-ziołowe Winiary. Kotlety smażyłam po 4 minuty na małym ogniu. 

Brak komentarzy: