ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PIECZARKAMI I POREM

100 g pieczarek
150 g białej części pora
150 g makaronu rurki
150 ml jogurtu naturalnego
600 ml wody
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek

50 g startego żółtego sera (2 łyżki stołowe)
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Zapiekankę makaronową z serem 

Pieczarki i por opłukałam i sparzyłam wrzątkiem. Pieczarki pokroiłam w plasterki, a por w ukośne półplasterki. Warzywa smażyłam 5 minut na dwóch łyżkach oliwy z oliwek.
Pomysł na... rozprowadziłam w wodzie wymieszanej z jogurtem i zagotowałam. Do sosu dodałam makaron i warzywa z patelni i gotowałam wszystko jeszcze przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Pozostałą częścią oliwy wysmarowałam naczynie żaroodporne, przełożyłam do niego podgotowane składniki zapiekanki, posypałam startym żółtym serem i przez 20 minut zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 ºC.

Smacznego!

Brak komentarzy: