SMAŻONE FILETY Z MORSZCZUKA

500 g mrożonego fileta z morszczuka
bułka tarta
mąka
2 jaja
sól
pieprz czarny mielony

Po rozmrożeniu filety opłukuję w zimnej wodzie, następnie z obu stron  solę, posypuję pieprzem. Mąkę przesiewam stół, na niej układam filety i posypuję je mąką przez sitko. Następnie do głębokiego talerza wbijam dwa jajka i roztrzepuję je widelcem. Oprószone mąka filety maczam w jajku i układam na stole posypanym bułką tartą i z wierzchu posypuję je bułką przez sitko. Smażę po trzy minuty z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju na patelni ustawionej na najmniejszym palniku kuchenki gazowej. 
Filety podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej z marchewką.

Smacznego!

Brak komentarzy: