ROLADKI W SOSIE SEROWYM

5 sznycli z indyka
5 plastrów żółtego sera
5 plastrów polędwicy sopockiej (jeśli plasterki są małe, to 10)
sól
 pieprz czarny mielony

Sos:
1 opakowanie Winiary Pomysł na… Roladki schabowe w sosie serowym
150 ml śmietany 12%
100 ml wody

Sznycle umyłam, cienko rozbiłam, z obu stron posypałam solą i pieprzem. Na każdym sznyclu położyłam po plasterku sera i polędwicy, zawinęłam i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu.
Sos serowy zrobiłam z torebki – Pomysł na… Roladki schabowe w sosie serowym. Zawartość torebki wymieszałam z 150 ml śmietany 12% i 100 ml wody, mieszając doprowadziłam do wrzenia, ale nie zagotowałam. Sosem polałam ułożone w naczyniu żaroodpornym roladki i wstawiłam na 35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180° C.

Smacznego!

Brak komentarzy: