GULASZ

500 g mięsa gulaszowego
papryka w proszku
10 g
mąki
sól
1 liść laurowy
1 łyżeczka pieprzu  czarnego mielonego
pół szklanki wody
olej do smażenia
1 opakowanie Winiary Pomysł na... Gulasz

Mięso kupiłam już pokrojone, opłukałam je, posoliłam, oprószyłam mąką i obsmażyłam na rozgrzanym oleju, po czym przełożyłam do rondla i zalałam rozprowadzonym w wodzie Pomysłem na…. Na pozostałym tłuszczu zasmażyłam paprykę i dodałam do mięsa. Patelnię opłukałam wodą (pół szklanki), a wodę wlałam do rondla i dodałam sól, a następnie rondel przykryłam i dusiłam przez półtorej godziny od czasu do czasu mieszając i uzupełniając  w miarę potrzeby odparowany Pomysł na…. Gdy mięso było już prawie miękkie dodałam liść laurowy.

Smacznego!

Brak komentarzy: